Begin Januari is System Center SP1 uitgekomen, dus ook ConfigMgr SP1 en mag nu gebruikt gaan worden in een productie omgeving. Hoe gaat een upgrade in zijn werk en waar moet je op letten voordat je aan de slag gaat. Allereerst moet je natuurlijk de benodigde software downloaden, maar naast de ConfigMgr media moet je ook ADK (Windows Assesment and Deployment Kit) downloaden. Je kan ADK downloaden van de volgende link: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?

Naast het downloaden van de benodigde software is het verstandig om de volgende technet pagina’s te lezen:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj591552.aspx

http://technet.microsoft.com/en-us/library/gg682077.aspx

http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj628195.aspx

Controleer de versie van SQL die je momenteel gebruikt om te zien of deze ge-support wordt door CM 2012, is dat niet het geval pak dit dan eerst aan voordat je verder gaat. Vervolgens moet je de volgende items installeren van ADK (zie afbeelding hieronder)

Als je aan het upgraden bent in een productie omgeving zorg dan wel dat je omgeving healthy is, geen fouten heeft en dat je backups hebt om op terug te vallen. Als je met het voorwerk klaar bent kan je gaan starten. Hieronder zijn de screenshots te zien van de upgrade en  daar waar nodig een opmerking om wat te verduidelijken.

Zoals je hieronder kan zien is er de Upgrade option!

Vul de product key in om verder te kunnen.

Accept all the license terms

Download de prerequisites of browse naar een locatie waar ze al gedownload zijn.

Selecteer de talen voor zowel server als client

De prerequisite checker wordt gestart

Als er geen echte issues zijn dat kan de upgrade starten. Ja kan het process volgen door de log te openen (klik de button View Log)

De upgrade is gelukt, check de link hierboven voor de post-setup configuration tasks. Start daarna de console op en check of alles functioneerd en healthy is. Een aandachtspunt is de SUP rol, er zijn berichten op het internet waarbij gemeld wordt dat de port die WSUS terug naar 80 is gezet ipv 8530. Daarnaast is er een een hotfix uitgebracht die op een client moet worden geinstalleerd voor je de client kan updaten naar SP1. Hier is een link naar de hotfix: http://support.microsoft.com/kb/2801987 met de beschrijving.

Zoals je kunt zien is de upgrade redelijk recht toe recht aan, het is alleen belangrijk om je eerst goed in te lezen en als je de mogelijkheid hebt om eerst in een testomgeving aan de slag te gaan.

Robin Verbeek, System Center Consultant BPMi

 

 

One Response so far.

  1. Frank zegt:

    Upgrade of primary site worked, but for my other site system servers, if I start the upgrade I don’t get the UPGRADE option, only install. ANy ideas ?

    Best Regards

Leave a Reply


  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Twitter updates

No public Twitter messages.

Popular Posts

Forefront UAG 2010...

De meeste ICT’ers weten wel wat Microsoft Forefront ...

Bruikbare Visio Stencils-/Shapes

Zoals we allemaal weten is Visio 2003/2010 voorzien ...

DPM2010: Replica is...

Hierbij even een snelle blog posting van mij ...

Connecting a gateway...

In this blog i will describe how to setup ...

IP Adres aanpassen...

Onlangs kwam ik in de situatie dat ik ...