Een van nieuwe mogelijkheden die ConfigMgr 2012 SP1 is Mobiel Device Management mbv. Windows Intune. Er is momenteel een toenemende vraag om de mobiele apparaten te beheren en meer en meer bedrijven willen zien wat de mogelijkheden zijn. Daarop anticiperend dacht ik dat het wel leuk zou zijn om wat dieper in dit onderwerp te duiken. Gegeven de hoeveelheid informatie die er is zullen het meerdere blogs worden. Om wat meer licht op het onderwerp te schijnen is het handig om de volgende link te bekijken http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj884158.aspx Als we over MDM (Mobile Device Management) praten hebben we het over beheer van iPads, iPhones, Windows Phone, Windows RT en Android devices.

Wat moet je doen om de integratie te bewerkstelligen, allereerst moet je een Windows Intune subscription hebben. Als je deze niet hebt dan kan je een trial license voor 30 dagen aanvragen, dit is gratis. Je kunt zoeken naar ‘Windows Intune trial’ en je vind de locatie waar je een subcription kan regelen.  Als je de subscription hebt dan kan je naar de ConfigMgr console, de Administration node en selecteer daar Windows Intune Subscriptions. Overigens impliceert het  woord subscriptions dat je meer dan 1 subscriptions kan hebben, maar dat is niet het geval (wie weet in de toekomst). Ik heb screenshots gemaakt van het creëren van een subscription en zal het een en ander toevoegen bij de screenshots als daar reden toe is. Ok, begin met rechter muisklik op Windows Intune Subscriptions en select de create optie.

De wizard wordt gestart

Klik op Sign in en het volgende scherm verschijnt.

Vul je Intune credentials in en sign in.

Als je wilt dat ConfigMgr de subscription gaat beheren, zet dan een vinkje bij ‘Allow Configuration Manager ….’ Deze keuze houdt in dat al het beheer vanuit de ConfigMgr console moet worden gedaan ipv de Intune console.

Kies hier de user collection die je wilt beheren, vul de bedrijfsnaam in en en kies het kleuren schema uit voor de portal.

Ik heb hierboven alle opties geselecteerd om te laten zien wat de platform requirements zijn. Na de screenshot heb in alleen de Android checkbox geselecteerd.

De Intune Subscrption is succesvol aangemaakt en we zijn klaar voor de volgende stappen. Toch nog even een plaatje om te laten zien dat er een distributie punt is aangemaakt in de cloud.

Zoals je kunt zien is er een DP aangemaakt met de naam manage.microsoft.com. Om nu te zeggen dat we klaar zijn dat is iets te vroeg, maar het beginnetje is gemaakt. Het volgende dat moet gebeuren is de Intune connector role aan te makaen, maar dat zal ik in een volgend blog beschrijven.

Robin Verbeek, System Center Consultant BPMi

Leave a Reply


  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Twitter updates

No public Twitter messages.

Popular Posts

Forefront UAG 2010...

De meeste ICT’ers weten wel wat Microsoft Forefront ...

Bruikbare Visio Stencils-/Shapes

Zoals we allemaal weten is Visio 2003/2010 voorzien ...

DPM2010: Replica is...

Hierbij even een snelle blog posting van mij ...

Connecting a gateway...

In this blog i will describe how to setup ...

IP Adres aanpassen...

Onlangs kwam ik in de situatie dat ik ...