Visie

 
BPMi is al meerdere jaren actief in de IT dienstverlening met name op het beheersbaar en veilig maken van IT omgevingen. Door de ontwikkelingen in de markt en de behoefte van bedrijven en mensen om sneller en efficiënter te werken heeft Het Nieuwe Werken zijn intrede gedaan. Mede dankzij de oplossingen op IT gebied van Microsoft is het steeds beter mogelijk geworden om vanuit verschillende locaties samen te werken. BPMi heeft als IT dienstverlener onze visie op Het Nieuwe Werken aangescherpt, met name omdat als bedrijven hun versie van Het Nieuwe Werken willen omarmen, de IT afdeling hier wel klaar voor moet zijn.
 
IT dient de omgeving dusdanig in te richten dat zaken als Unified Communications, altijd en overal bij de juiste informatie kunnen en toch veilig en snel kunnen werken voor de organisatie worden gefaciliteerd. IT heeft daarbij meer dan ooit een faciliterende rol en geen bepalende rol. Gebruikers willen hun eigen apparaten meenemen naar kantoor en naar huis, willen via de beschikbare sociale media informatie kunnen uitwisselen en daarmee verdwijnt de scheidingslijn tussen prive en werk, zeker voor wat betreft de informatievoorziening. IT afdelingen staan hiermee voor de keuze om deze wensen te faciliteren en gebruikerswensen naar productiviteit te omarmen of de spreekwoordelijke muur rond het bedrijf potdicht te houden. Veelal zien wij dat wanneer IT afdelingen kiezen voor het laatste, gebruikers hun eigen weg gaan kiezen en er vanuit de organisatie geen enkele controle meer mogelijk is.
 
Je zult daarom op een nieuwe manier de omgeving moeten gaan Beheren en gaan Beveiligen! Wij spreken dan ook graag bij Het Nieuwe Werken over Het Nieuwe Beheren en Het Nieuwe Beveiligen, wat eigenlijk onzin is want er is qua gedachtegoed niet zo heel erg veel nieuws aan, behalve dat de ontwikkelingen rondom toegang tot het bedrijfsnetwerk, informatiedeling en communcatie een sprong nemen als nooit tevoren en BPMi de partij is om IT afdelingen te helpen ook deze sprong te kunnen nemen.